Hoplarchus psittacus

663

Latince Adı: Hoplarchus psittacus

Coğrafik Kökeni: Brezilya, Kolombiya, Venezuela.

Yaşam Alanı: Karasu nehirleri, bataklıklar ve göller.

Beslenme Biçimi: Etçil. Çoğunlukla sucul böcekler ve kabuklularla beslenir. Su düzeyi azaldığında küçük balıkları da avlar.

Davranış Biçimi: Orta derecede agresif.

Kendi Türlerine Davranışı: Orta derecede agresif.

Yüzme Seviyesi: Her seviye

Cinsiyet Ayrımı: Belirgin bir ayrım yoktur.

Üreme: Yumurta dizicidirler. Tek eşlidirler. Uzun süre yavru bakımı gözlenir.

Sıcaklık: 27°C – 30°C

En Fazla Büyüdüğü Boy: 30 cm.

En Az Akvaryum Hacmi: 300 litre (bir çift için)

Su Sertliği: 5 – 10 °dH

pH: 5.5 – 6.0

Zorluk Seviyesi: 3

Genel Yorum: Az bilinen Güney Amerikalılardandır. Boyuna göre az sayıda yumurtlar (100-200 tane).

Paylaş